Skip to main content

Chainable scoort een A- bij Circulytics

Geschreven door Hilde Ruitenberg.

Onlangs heeft Chainable goed nieuws ontvangen: We hebben dit jaar een A- gescoord op de Circulytics assessment. Meer dan 1250 bedrijven maakten gebruik van deze tool waarmee ze hun performance in de circulaire economie kunnen meten. In deze blog lees je er meer over!

Wat is Circulytics?

Circulytics is een tool die organisaties kunnen gebruiken om te meten hoe circulair ze nu écht zijn. Door een assessment te doen over verschillende thema’s zoals innovatie, strategie en materiaalstromen krijg je inzicht in de gebieden waar circulariteit al goed is ontwikkeld, maar ook waar het beter kan. Circulytics is bedacht door de Ellen MacArthur Foundation, deze stichting zet zich in voor de creatie van een circulaire economie. In 2020 maakten we bij Chainable al gebruik van deze tool en ook dit jaar hebben we de assessment weer doorlopen. In september kregen we onze score door: een A-! Dit is de een-na-hoogste score die je binnen Circulytics kan verdienen, we zijn dan ook erg blij met dit resultaat.

Hoe werkt Circulytics?

De circulariteit van een bedrijf wordt gemeten binnen twee categorieën: Enablers en Outcomes. Enablers-thema’s gaan over wat nodig is om een transitie naar circulaire economie binnen een bedrijf mogelijk te halen, zoals strategie, innovatie, en medewerkers. Outcomes-thema’s gaan over hoe circulair het bedrijf nu al is, de focus ligt daar op materiaalstromen, energie en water, en bezittingen van het bedrijf. Voor beide thema’s heeft Chainable een A- gescoord.

Wil je meer weten over de manier waarop wij met onze keukens circulariteit bevorderen en wat wij hierin voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op via hello@chainable.nl

Disclaimer: de Ellen MacArthur Foundation heeft de informatie die door ons is verstrekt niet geverifieerd en heeft ons niet onderschreven. De score is berekend door Circulytics.

#JoinTheChain

Leave a Reply

Close Menu

Samen op weg naar 100% circulaire keukens.

Chainable

Hercules 4
5126 RK  GILZE
Nederland

T: +31 (0) 85 485 0909
E: hello@chainable.nl