Skip to main content

Een interview met Ad Vlems, oprichter en voorzitter van Ecodorp Boekel. Sinds november 2020 woont Ad, samen met zijn vrouw en zoon, in Ecodorp Boekel. Ad zou niet anders meer willen dan wonen in een Ecodorp. Een gezonde woonomgeving waar op het moment van schrijven er zelfs nog graafmachines langsrijden.

Voordat Ad begon met het Ecodorp was hij 25 jaar systeembeheerder, waarvan de laatste zeven jaar bij een natuurbeschermingsorganisatie, maar door een reorganisatie moest hij als systeembeheerder wijken. Over de natuurbeschermingsorganisatie zegt Ad: ‘We werkte veel samen met de Verenigde Naties, waardoor we te horen kregen hoe goed, en hoe slecht het ging met de natuur, biodiversiteit en klimaatverandering.’ Toen Ad hoorde dat er steeds meer gletsjers aan het smelten waren, waardoor miljoenen mensen moesten verhuizen wist hij het zeker. ‘Ik wil duurzamer leven, maar op zo’n manier dat anderen het ook willen doen’.

Sinds november 2013 is Ad fulltime bezig met de ontwikkelingen van Ecodorp Boekel. Inmiddels woont hij sinds november 2020 met zijn gezin in Ecodorp Boekel. Een gezonde woonomgeving waarin bij de bouw alleen organische materialen zijn gebruikt. Het grootste verschil met de huidige reguliere woning vindt Ad: ‘In een gewone woning is het in de winter koud en in de zomer heet. Je moet moeite doen om dat te veranderen. In deze woningen zijn de muren 40 cm dik, zodat de warmte van de zon overdag niet naar binnen kan komen.’

Ecodorp boekel

Leave a Reply

Close Menu

Samen op weg naar 100% circulaire keukens.

Chainable

Hercules 4
5126 RK  GILZE
Nederland

T: +31 (0) 85 485 0909
E: hello@chainable.nl