Hoe zorgt Chainable ervoor dat de circulariteit van de keuken wordt gegarandeerd? Wat maakt de Chainable keuken demontabel? En hoe kan Chainable de langste levensduur garanderen? Je leest het in dit artikel.

Circulair inzetbaar

Alle materialen die wij gebruiken in de keukens worden hergebruikt of opnieuw ingezet. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van reststromen. Al onze keukens worden standaard geleverd met BOSCH apparatuur, Blum ladesystemen, Arte granieten bladen en plaatmateriaal van 100% herwonnen hout. Ons Kitchen-as-a-Service model stelt ons instaat daadwerkelijk grip te houden op alle materialen gebruikt in onze keuken. Hierdoor kunnen we materialen selecteren met een duurzaam karakter en lange levensduur. Doordat wij altijd weten welke materialen waar uitstaan én wanneer deze materialen terugkomen, kunnen wij duidelijke afspraken maken met onze ketenpartners betreft refurbishment, remanufacturing en recycling. Hiermee heeft een Chainable keuken een lange levensduur en wordt de circulariteit gegarandeerd.

Minder materiaal

We maken gebruik van een demontabele frameconstructie waardoor een Chainable keuken 47% minder plaatmateriaal bevat. Unilin is fabrikant van duurzaam plaatmateriaal bestaand uit 100% herwonnen hout. Waarvan 90% postconsumer hout, aangevuld met 10% pre consumer hout afkomstig uit reststromen van de houtindustrie of dunningshout uit duurzaam bosbeheer en weg bermonderhoud. We streven ernaar om gezonde en duurzame materialen te gebruiken, hierom zijn wij samen met onze partners actief op zoek naar nóg betere en gezondere materialen. Ons doel is om enkel bio-based plaatmateriaal te gebruiken, volledig vrij formaldehyde in productie en VOC’s tijdens het gebruik. 

Langere levensduur

Ons demontabele frame is van staal, dit lijkt in eerste opzicht een materiaal met een hoge CO2 voetafdruk. Door het unieke klikbare frame, de stevigheid  en de levensduur van het staal kunnen we garanderen dat het frame 3 x 20 jaar kan worden ingezet. Hierdoor wordt de hogere CO2 voetafdruk in de productie fase gecompenseerd met een 3x langere levensduur. In vergelijking met de traditionele keuken waarbij gewerkt wordt met spaanplaat kastjes, welke iedere 20 jaar uit elkaar wordt gesloopt om vervolgens in de verbrandingsoven te gaan. Het blad is van graniet en doordat wij alle keukens weer innemen kan ook dit 3 x 20 jaar ingezet worden. Het blad wordt na iedere 20 jaar opnieuw gepolijst, hiermee garanderen we de lange levensduur. Wij verzorgen al het service en onderhoud aan uw keukens, verlengen we de levensduur van de materialen en kunt u altijd zorgeloos genieten van een goed functionerende keuken. 

Energiezuinig

Tijdens de levensduur willen wij garanderen dat er een zo hoog mogelijke energie-efficiëntie behaald wordt, om zo een lagere CO2 voetafdruk van uw woningen te realiseren en de energierekening voor uw huurders omlaag te brengen. Om dit te kunnen realiseren worden de B/S/H/ apparaten minimaal 1 keer per cyclus van 20 jaar vervangen, zo heeft u altijd de beste en meest energiezuinige apparaten ter beschikking. Ter illustratie, een koelkast ouder dan 8 jaar gebruikt jaarlijks 350 kWh. Vergeleken met een koelkast die ouder is dan 8 jaar bespaart u dus in een jaar 200 kWh. Dat scheelt elk jaar opnieuw ongeveer 46 euro op de energierekening van uw huurders. Grijze elektriciteit heeft een uitstoot van 0,556 kg CO2 per kWh. Dit betekend dus dat het vervangen van alleen de koelkast met een nieuwe A koelkast geleverd door Chainable een jaarlijkse besparing op levert van minimaal 111 KG CO2. Samen met B/S/H/ bepalen wij de totale energiebesparing per keuken voor uw woningen. 

Module 4 - Premium - Chainable keuken
Chainable Keuken - Module 5 - Premium

Leave a Reply

Samen op weg naar 100% circulaire keukens.

Chainable

Hercules 4
5126 RK  GILZE
Nederland

T: +31 (0) 85 485 0909
E: hello@chainable.nl