Skip to main content

Meet the founders – een interview met Cees van Nispen (1947), bedenker en Co-Founder van Chainable. Cees is geboren in Breda en is al bijna 50 jaar getrouwd met Rian, net zolang als Cees actief is in de keukenbranche. Ze hebben samen twee kinderen en twee kleinkinderen. In dit interview vertelt Cees meer over zijn vroegere carrière, zijn beweegredenen voor, en zijn doelen bij Chainable.

Vroegere carrière

Cees ging na zijn lagere school dagelijks op de fiets naar Oosterhout naar de HBS. Het werd geen succes en toen er in Breda een detailhandelsschool werd gestart leek die opleiding hem meer geschikt. In no-time werd de opleiding afgerond. Vader Cor, melkboer, zei daarover” ‘Als je niet verder wil studeren dan verder geen gelanterfant, maar aan het werk!’. Zodoende ging Cees aan de slag op de herenconfectie afdeling van V&D in Dordrecht. Geduld had Cees niet en binnen twee jaar had hij drie werkgevers in de modebranche versleten. 

‘Een broer van een vriend vertelde altijd enthousiast over zijn werk bij een bouwmaterialenhandel in Breda waar hij keukens verkocht’ de bouwmaterialenhandel sprak Cees meer aan dan het modevak. Bij Louwerse & de Priester in Breda kwam hij in aanraking met aannemers, die samen met hun opdrachtgevers de showroom bezochten om voor hun nieuwe woning een keuken, badkamer, open haard en tegels uit te zoeken. Cees was in de bouwmaterialenhandel veel gelukkiger dan in de modebranche. Al snel werd Cees gevraagd een nieuwe vestiging op te zetten in Tilburg en later in Terneuzen. Het werden negen prachtige jaren. In die jaren heeft Cees de term showroom veranderd naar ‘Kijkhuis’, dat deed meer recht aan de uitstraling van het geheel.

‘Hoogste tijd om weer eens om me heen te kijken’ dacht Cees. Niet elke nieuwe job werd een succes. Een grofbouwmaterialenhandel, waar cement mainstream was, was niet aan hem besteed. Binnen een jaar werd Cees benaderd door Evert Kers, algemeen directeur van Keuken Combinatie Oisterwijk, er was direct een klik. De negentien jaren die volgden hebben de basis gelegd voor alles wat daarna kwam. KCO werd Almanova, en met zijn team van 60 verkopers in vijftien winkels en tig consumentenbeurzen verkocht hij tienduizenden keukens onder de merknaam Almat. Toen Evert Kers met pensioen ging besloot ook Cees een einde te maken aan de samenwerking met Almanova.

Kijkhuis

Leave a Reply

Close Menu

Samen op weg naar 100% circulaire keukens.

Chainable

Hercules 4
5126 RK  GILZE
Nederland

T: +31 (0) 85 485 0909
E: hello@chainable.nl