De corona-crisis heeft enorme menselijke en economische gevolgen. De pandemie heeft ons gedwongen het dagelijks leven aan te passen op manieren die wij ons nooit hadden kunnen voorstellen. Het aanpakken van de gevolgen voor de gezondheid van de mensen heeft nu prioriteit. Maar ook het economisch herstel vraagt aandacht.
Verbeteren economie
De corona-crisis heeft ons laten zien dat ons economische systeem verschillende risico’s kent. De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling heeft aangegeven dat ze zich volledig gaat richten op het aanpakken van de economische gevolgen van de huidige pandemie. Het herstel van de economie vraagt verschillende strategieën. Een van de manieren om hieraan te werken, is het loslaten van het idee van een snelle terugkeer naar de oude situatie.
Circulariteit
De vraag is of de strategieën zich moeten richten op het vinden van de weg terug naar groei, door de normale gang van zaken in een stroomversnelling te brengen. Of kunnen ze de reeds ingezette verschuiving naar een veerkrachtiger, koolstofarme, circulaire economie versnellen? De transitie naar circulaire economie gaat niet samen met de huidige economie.
De vraag naar circulariteit en een koolstofarm economisch model heeft de afgelopen jaren steun gekregen van een groot aantal bedrijven en de overheid. In de loop van het afgelopen jaren zijn een aantal toonaangevende bedrijven op dit transformatie pad gestapt en hebben hierin geïnvesteerd. Ook hebben baanbrekende instellingen en overheidsinstanties belangrijke wetgevingsvoorstellen ingediend om de transitie mogelijk te maken. Het doel van de Rijksoverheid om in 2050 volledig circulair te zijn lijkt in deze tijd dan ook relevanter dan ooit.
Een circulaire economie: het identificeren van materialen, het behouden van deze materialen en de materialen een duidelijk doel geven.
Chainable en circulariteit
Chainable keukens zijn volledig circulair, modulair en demontabel. De circulariteit van de Chainable keukens kunnen wij garanderen door middel van een hechte samenwerking met onze ketenpartners. Aan het einde van de levensduur van de materialen gaan deze terug naar onze partners. De ketenpartners zorgen ervoor dat de materialen weer een nieuwe bestemming krijgen. Chainable keukens zijn in te delen zoals de gebruiker zelf wilt, alle apparaten naar eigen wens. Alle onderdelen van een Chainable keuken zijn demontabel, hierdoor kunnen de onderdelen terug naar de ketenpartners om te worden hergebruikt.
Wilt u meer weten over Chainable, of heeft u interesse om een pilotproject te draaien? Kom dan gerust langs om ons demomodel in Gilze te zien of neem contact op.