Skip to main content

Circulariteit, wat is dat nou eigenlijk?

Circulariteit is voor velen al een bekend begrip, voor sommigen is het echter nog een groot raadsel. Desondanks wordt het belang van thema’s zoals duurzaamheid en circulariteit langzaam maar zeker steeds bekender en werken we samen richting een volledig circulaire en duurzame toekomst. 

Waar het in de huidige, lineaire economie in de meeste gevallen helaas nog gebruikelijk is dat producten na de levensduur worden afgedankt, is dit in een circulaire economie verleden tijd. In de ideale situatie van een circulaire economie, waar we in Nederland met zijn allen hard naar toe werken, bestaat afval niet meer en kunnen grondstoffen (bij voorkeur) eindeloos worden hergebruikt. De omschakeling naar een circulaire economie, begint al bij het ontwerp van nieuwe producten. Zelfs vanaf de eerste fase wordt er rekening gehouden met het feit dat producten op enig moment weer terug moeten komen en dus verwerkt moeten worden. 

Omdat hier in de ontwerpfase al rekening mee wordt gehouden, worden nieuwe producten zo ontwikkeld dat ze losmaakbaar zijn en/of dat gebruikte grondstoffen zo eenvoudig mogelijk te scheiden zijn. Dit allemaal, zodat de grondstoffen in de ontwikkeling van producten, gewoon weer opnieuw gebruikt kunnen worden! 

Het realiseren van een circulaire economie en een duurzame toekomst kunnen we natuurlijk niet alleen. Daarom werken we samen met verschillende organisaties, waarbij duurzaamheid en circulariteit nu al de standaard zijn. Een van deze partners waar we graag mee samenwerken is bedzzzy, een organisatie die 100% circulaire matrassen ontwikkeld heeft, deze aanbied in een abonnementsvorm en daarmee de keten gesloten kan houden! Lees hieronder het verhaal van bedzzzy.

Wie is bedzzzy?

Geschreven door bedzzzy

Slapen is heerlijk. Daarom krijgt jouw slaap al onze aandacht. Wij hebben één heel goed matras en bed ontwikkeld. Een matras dat perfect op jouw lijf aansluit. Dat optimaal ventileert. Dat geen troep in zich heeft. En, dat tot in jouw slaapkamer wordt thuisbezorgd. Zodat jij heerlijk kunt slapen. 

Wij werken met abonnementen, omdat wij de beddenwereld flink willen opschudden: we willen goed slapen voor iedereen mogelijk én betaalbaar maken. En dankzij de leaseconstructie houden we de materialen dichtbij; ze komen na gebruik bij ons terug, zodat wij ze kunnen recyclen. Daar maken we weer gloednieuwe matrassen en bedden van. Zo garanderen we jou slaapkwaliteit en de wereld circulariteit.

Bedzzzy maakt duurzaam slapen voor iedereen mogelijk. Onze matrassen en bedden worden door Koninklijke Auping in Deventer geproduceerd, waardoor het onder eerlijke omstandigheden wordt gemaakt. Dat slaapt wel zo lekker!

Naast het leasen (huren) van onze duurzame matrassen en bedden bieden we ook de mogelijkheid aan tot het direct aanschaffen van onze producten. Je vindt een selectie van ons assortiment op bol.com.

Een leuk weetje; De naam bedzzzy wordt zonder hoofdletter “b” geschreven, omdat het woord bed er ook zo uitziet als een bed!

Het belang van circulaire samenwerkingen

Een circulaire economie is gebaat bij transparantie en samenwerkingen. Het is dan ook aan circulaire initiatiefnemers om zich te verbinden met partijen waar een een gezamenlijk gedachtengoed ten grondslag ligt. Zowel grote als kleine organisaties waarbij duurzaamheid centraal staat moeten daarom de handen ineen slaan om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Initiatieven als bedzzzy laten zien dat circulariteit overal mogelijk is; bedzzzy draagt zo niet alleen bij aan een goede nachtrust, maar ook nog eens aan een positieve impact op het milieu.

Benieuwd naar bedzzzy en wat ze voor jou kunnen betekenen? Neem een kijkje op de website via www.bedzzzy.com 

Chainable staat altijd open voor nieuwe duurzame samenwerkingen. Heb je een initiatief, idee of wil je gewoon eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via deze link!

Leave a Reply

Close Menu

Samen op weg naar 100% circulaire keukens.

Chainable

Hercules 4
5126 RK  GILZE
Nederland

T: +31 (0) 85 485 0909
E: hello@chainable.nl