Skip to main content

Geschreven door Hilde Ruitenberg

Bij Chainable werken we aan een circulaire en duurzamere wereld. Onze keuken is circulair en modulair. Hierdoor kunnen alle componenten na gebruik een nieuw leven krijgen om zo de keten te sluiten. Los daarvan is het van belang dat de materialen die in de keuken worden gebruikt zelf ook een zo klein mogelijke impact hebben op mens en milieu. Hiervoor zoeken we voortdurend naar de meest duurzame materialen en benutten waar mogelijk de kansen om hiermee te experimenteren. Onlangs hebben we dit kunnen doen bij de nieuwe keuken die we hebben geplaatst bij onze klant Innoboost. In deze blog vertellen we hier meer over!

 

Innoboost
Voor dit project hebben we intensief samengewerkt met Christiaan Kraaijenhagen en Sandra Horlings van adviesbureau Innoboost. Net als Chainable wil Innoboost de transitie naar een circulaire economie versnellen. Ze richten zich op het versneld naar de markt brengen van duurzame en circulaire ideeën. Dit doen zij door andere bedrijven te adviseren, bijvoorbeeld over circulaire businessmodellen. Voor hun nieuwe kantoor in het Hof van Cartesius waren zij op zoek naar een keuken die bij hun ideeën past. Het Hof van Cartesius is een werkplek voor en door creatieve en duurzame ondernemers in Utrecht. De werkruimtes zijn circulair ontworpen en gebouwd, een goede match dus met onze keukens. Met een vloer van Studio WAE en een pay-per-use koelkast van Homie vormt zowel het gebouw als de inrichting een circulair geheel.

MOSO
Hier begon dan ook de samenwerking met Chainable. Dit was een bij uitstek geschikt project om samen met de klant na te denken over nieuwe materialen, en om hiermee te experimenteren. Uiteindelijk kozen we voor bio-based panelen van MOSO bamboe. Dit hernieuwbare materiaal heeft op het gebied van duurzaamheid veel voordelen

Bamboe groeit erg snel en is al na zo’n 5 jaar kaprijp. Dit is veel sneller dan bijvoorbeeld hardhout, wat vaak pas gekapt kan worden na ongeveer 50 jaar. Bovendien slaat bamboe heel veel CO2 op, en het uiteindelijke product heeft een lange levensduur. Redenen genoeg dus om dit duurzame materiaal uit te testen! Om het materiaal nog duurzamer te maken is er bij deze keuken gekozen voor een onbewerkt product. Deze ervaring met bamboe plaatmateriaal is erg leerzaam geweest en heeft geleid tot een mooie, circulaire keuken voor Innoboost.

Bij de materialen van onze keuken houden we altijd zoveel mogelijk rekening met de impact die deze hebben op de planeet. Die willen we natuurlijk zo laag mogelijk houden. Zo heeft het granieten aanrechtblad een lange levensduur van tot wel 60 jaar. We blijven innoveren en zoeken altijd naar meer duurzame materialen. Wil je meer weten over onze keukens? Klik dan hier of stuur een mail naar hello@chainable.nl . Je kan ons ook volgen op LinkedIn of Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld de lancering van de Chainable Academy waar we binnenkort meer over delen.

#Jointhechain

Bronnen

https://www.moso-bamboo.com/nl/bamboe/duurzaamheid/

https://www.innoboost.nl

https://www.hofvancartesius.nl

Leave a Reply

Close Menu

Samen op weg naar 100% circulaire keukens.

Chainable

Hercules 4
5126 RK  GILZE
Nederland

T: +31 (0) 85 485 0909
E: hello@chainable.nl