Skip to main content

Een klassieke keuken bevat een hoop plaatmateriaal. Nadat de keuken is geplaatst, blijft hij staan totdat besloten wordt om hem te vervangen. In dat geval wordt de keuken gesloopt, afgevoerd en afgedankt. Ook in de huursector gebeurt dit voortdurend. Gemiddeld wordt een keuken eens per 20 jaar compleet vervangen. Dit is de bekende (lineaire) levensloop van de keukens. Bij Chainable vinden we dit zonde en hebben daar iets op bedacht, waardoor het lineaire gebruik van keukens tot het verleden behoort.

Circulariteit, wat is dat precies? Evelien heeft het in het filmpje al even samengevat. Kort gezegd betekent dit, dat de gebruikte materialen en producten constant in de keten blijven, waardoor we altijd grip hebben op de materialen en zo invloed hebben op wat ermee gebeurt. Zo kunnen we voorkomen dat onze keukens na gebruik worden verbrand of afgedankt. Sterker nog, de materialen worden aan het einde van de levensduur opgeknapt en verwerkt tot nieuwe keukens. Zo kunnen we de afvalstroom minimaliseren.

Alle laden, wanden en kasten van een Chainable keuken kunnen worden gedemonteerd en deels – of in zijn geheel- in actief gebruik aangepast worden. Hierdoor zijn onze keukens ook nog eens ontzettend onderhoudsvriendelijk. Wanneer een klassieke keuken eigenlijk na 20 jaar vervangen zou moeten worden, hoeven wij enkel de schil te vervangen. Het frame blijft staan en het plaatmateriaal en andere vervangbare materialen worden gedemonteerd en vervangen door nieuwe en opgeknapte materialen. Zo kan de keuken weer een volledige levensduur van 20 jaar mee. Omdat het stalen frame wel tot 60 jaar meegaat, kan hij meerdere levenscycli blijven staan en gaat onze circulaire keuken dus tot wel 3 keer langer mee dan een klassieke keuken. 

Tot slot worden alle vervangen materialen opgeknapt en gebruikt om nieuwe keukens van te maken. 

Wil je meer weten over de Chainable keukens en hoe we de circulariteit kunnen garanderen met onze terugkoopverklaring, of door middel van een volle- of milde K-a-a-S overeenkomst? Bekijk dan het filmpje over K-a-a-S.

 

Leave a Reply

Close Menu

Samen op weg naar 100% circulaire keukens.

Chainable

Hercules 4
5126 RK  GILZE
Nederland

T: +31 (0) 85 485 0909
E: hello@chainable.nl