Een holistische aanpak voor een gezonde planeet

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere organisatie vanuit de basis bij hoort te dragen aan een betere wereld.

Een holistische aanpak

Chainable streeft naar een duurzame wereld zonder afval. Een wereld waarin de keten gesloten is en de menselijke druk op ecosystemen is geminimaliseerd.

Het materialenpaspoort van onze keukens houdt exact bij welke materialen er in onze keukens zitten en wanneer deze terugkomen. Daardoor is onze keuken volgens de Product Circularity Index van Alba Concepts 82% circulair.

Naar onze mening gaat een circulaire economie verder dan alleen het sluiten van materiaal ketens. Een circulaire economie is sociaal inclusief en heeft daarbij een positieve impact op de maatschappij én op onze planeet. Daarom worden onze keukens pre-fab geassembleerd in samenwerking met de sociale werkplaats de Diamant-groep. Dankzij ons circulair plaatmateriaal worden er voor onze keukens nul bomen gekapt. Daarnaast worden voor iedere Chainable keuken twee bomen geplant in samenwerking met Trees for All.

Zo werken we samen aan natuurbehoud en een leefbare wereld voor iedereen.

 

Meten is weten

Momenteel wordt er een levenscyclusanalyse (LCA) van onze keuken gevalideerd. Deze stand-alone LCA is uitgevoerd op een 1856 mm Chainable keuken met een gehard glazen achterwand, geïntegreerde WCD’s, een granieten blad, spoelbak en kraan.

De impact van de keuken over de gehele levensduur van 60 jaar is berekend. Daarbij is niet alleen de keuken maar ook de keuken installatie, de service momenten, twee refurbish momenten en de demontage van de keuken meegerekend. Uit het onderzoek is gebleken dat de grootste CO2 impact van onze keuken de splaanplaat panelen zijn (25.8%), gevolgd door het onderhoud en reparatie scenario (15-18%) en als derde het modulaire stalen frame (12.6%).

Dankzij deze LCA weten we waar de grootste impact van onze keukens zit, en hoe we deze stap voor stap verder kunnen reduceren. De resultaten van de LCA zullen zo snel mogelijk in de Nationale Milieudatabase te vinden zijn voor een eerlijk en transparant vergelijk met lineaire keukens. 

Benieuwd hoe wij de impact van jouw vastgoed kunnen verminderen?

Neem contact op

Onze bijdrage aan de Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen vormen een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Dankzij de samenwerking met onze keten-partners, werkt ons K-a-a-S model aan de realisatie van SDG 9 – industrie, innovatie en infrastructuur,  SDG 12 – duurzame consumptie en productie en SDG 13 – klimaatactie.

Wil jij weten hoe je zelf kunt bijdragen aan één of meerdere SDG’s?

Klik dan hier

The Natural Step

In de huursector, waar een keuken gemiddeld slechts 15 tot 20 jaar mee gaat, wordt jaarlijks 40.000 ton aan keukenkastjes weggegooid. Bij Chainable zijn we ervan overtuigd dat dat beter kan. Dat doen we door systematisch de 4 basisprincipes van The Natural Step toe te passen op al onze processen.

Wil je meer weten over The Natural Step?

Lees verder

Benieuwd hoe jouw vastgoed versneld circulair kan worden?

Het is ons doel om de hele economie versneld circulair te maken. Niet alleen de keukens maar de gehele bebouwde omgeving. Alleen zo kunnen we samen streven naar een leefbare planeet. Ben jij benieuwd hoe je jouw vastgoed circulair kan maken? 

Download dan onze Greenpaper. 

Na het invullen van je gegevens, wordt de download-link zichtbaar.