Skip to main content

Heb jij een vraag over onze keukens?

Ontdek het antwoord hier of neem gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Hoe lang is een gemiddeld contract voor een Keuken-as-a-Service?

Een circulaire keuken ‘as-a-service’ ga je aan voor 15 of 20 jaar. De levensduur van een gemiddelde keuken. Daarna bekijken we de keuken, we doen u een nieuw aanbod en refurbishen de keuken op locatie of we halen de keuken op en wij zorgen dat we er een nieuwe keuken van maken. Gedurende de contractduur verzorgen wij alle service en onderhoud aan uw keukens. 

Kan ik eerder mijn contract verbreken?

Dat kan, maar daarvoor dien je wel een bedrag te betalen waarvoor wij de keuken kunnen ophalen en renoveren. Dit bedrag is afhankelijk van de door jouw gekozen keukenopstellingen. De minimale looptijd is echter 5 jaar. 

Word ik eigenaar van de keuken na de contractperiode?

Nee, je wordt geen eigenaar van de keuken. Om de duurzaamheid en circulariteit te garanderen willen wij grip houden op de materialen gebruikt in onze circulaire keuken. In iedere afzonderlijke situatie zal bekeken worden of de keuken een levensduurverlenging kan gebruiken, of dat we eventueel een nieuwe keuken gaan plaatsen. Mocht je het contract niet willen verlengen, dan komen wij de keuken demonteren en geven deze elders een nieuw leven tegen een vooraf vastgestelde restwaarde. 

Wat kost een keuken van Chainable eigenlijk?

Wij richten ons op de zakelijke verhuurmarkt. Hierbij bieden we onze keuken via verschillende K-a-a-S smaken aan. Voor Volle K-a-a-S rekenen wij een klein bedrag voor montage en transport, daarnaast rekenen we een vast bedrag per maand. Dit bedrag kan per maand, per kwartaal of per jaar verrekend worden.

Kies je voor Milde of Magere K-a-a-S, dan wordt de keuken door jouw aangeschaft en tekenen wij een terugkoop verplichting. Hierdoor zijn wij verplicht de keuken aan het einde van de contractduur van je terug te kopen voor de restwaarde. Daarnaast verzorgen we gedurende de contract duur al het service en onderhoud aan jouw keukens voor een vast bedrag per maand.

De hoogte van dit bedrag is volledig afhankelijk van de door jou gekozen keukenopstelling. Neem voor meer informatie, gerust contact met ons op of vraag een offerte aan

De K-a-a-S smaken ontdek je hier

Hoe duurzaam is jullie keuken t.o.v. een traditionele?

Al onze materialen en componenten worden hergebruikt of opnieuw ingezet. Dankzij onze samenwerking met key-partners kunnen wij garanderen dat ieder component na gebruik terug gaat naar de producent voor levensduurverlenging, refurbishment of recycling. Via de Product Circularity Index (PCI) van Alba Concepts is de circulariteit van onze keukens bepaald, onze keukens zijn momenteel 82% circulair. We zijn er nog niet, maar de PCI toont ons wederom dat we op de juiste weg zitten. Ondertussen blijven we hard doorwerken om de gemeten 82% naar 100% te krijgen. Meer weten over Chainable of de PCI? Lees het hier.

Doordat wij gebruik maken van een frame constructie heeft een Chainable keuken 47% minder plaatmateriaal nodig. Het plaatmateriaal wat we wel gebruiken is gemaakt uit 100% herwonnen hout. Waarvan 90% postconsumer hout, aangevuld met 10% pre consumer hout afkomstig uit reststromen van de houtindustrie of dunningshout uit duurzaam bosbeheer en weg bermonderhoud. We streven ernaar om een zo gezond en duurzaam mogelijk materiaal te gebruiken, hierom zijn wij samen met onze partners actief opzoek naar nóg betere en gezondere materialen. Ons doel is om enkel bio-based plaatmateriaal te gebruiken, volledig vrij van VOC’s en andere gevaarlijke stoffen. 

Ons frame is van staal, dit lijkt in eerste opzicht een materiaal met een hoge CO2 voetafdruk. Echter kunnen wij door de stevigheid en de levensduur van het staal garanderen dat het frame 3 x 20 jaar ingezet kan worden. De hogere CO2 voetafdruk in productie wordt dus gecompenseerd met de lange levensduur van het materiaal. In contrast wordt er in een traditionele keuken gewerkt met spaanplaat kastjes, welke iedere 20 jaar uit elkaar gesloopt moeten worden om vervolgens de verbrandingsoven in te gaan.   

Het blad is van graniet en kan eveneens 3 x 20 jaar ingezet worden, het wordt na iedere 20 jaar opnieuw gepolijst. De kraansystemen van Grohe worden na gebruik teruggenomen door de producent voor levensduurverlenging, refurbishment of recycling. 

Tijdens de levensduur willen wij garanderen dat er een zo hoog mogelijke energie-efficiëntie behaald wordt, om zo enerzijds een lagere CO2 voetafdruk van uw woningen te realiseren en anderzijds de energierekening voor uw huurders omlaag te brengen. Hierom worden de B/S/H apparaten minimaal 1 keer per cyclus van 20 jaar vervangen, zo heeft u als verhuurder altijd de beste en meest energiezuinige apparaten ter beschikking. De vervangen apparaten worden teruggenomen door B/S/H voor levensduurverlenging, refurbishment of recycling. 

Ter illustratie, een koelkast ouder dan 8 jaar gebruikt jaarlijks 350 kWh. Vergeleken met een koelkast die ouder is dan 8 jaar bespaart u dus in een jaar 200 kWh. Dat scheelt elk jaar opnieuw ongeveer 46 euro op de energierekening van uw huurders. Grijze elektriciteit heeft een uitstoot van 0,556 kg CO2 per kWh. Dit betekend dus dat het vervangen van alleen de koelkast met een nieuwe A koelkast geleverd door Chainable een jaarlijkse besparing op levert van minimaal 111 KG CO2. Samen met B/S/H/ bepalen wij de totale energiebesparing per keuken voor uw woningen.

Momenteel bepalen wij met meerdere kennisinstellingen de volledige impact van onze keukens volgens een Levens Cyclus Analyse (LCA). We gebruiken de LCA data om actief onze impact te reduceren. Wij geloven dat transparantie over onze impact uiteindelijk de doorslag geeft naar een duurzame en circulaire economie. Zodra de resultaten van dit onderzoek bekend zijn zullen we deze delen.

Hier lees je alles over de duurzaamheid van onze keukens. 

Wat is een keten-partner?

Chainable is een platform voor duurzame en circulaire keukenoplossingen. De keukenwereld veranderen doe je niet alleen, dat doe je samen. Chainable werkt nauw samen met ketenpartners vanuit de gehele keten, om daarmee terugnamegarantie van alle componenten in de keuken te garanderen. Na gebruik worden componenten teruggenomen door de producent voor re-furbishing, re-manufacturing of re-cycling. Wij werken onder andere samen met de onderstaande ketenpartners. Heb jij interesse om ook een duurzame ketenpartner te worden? Neem dan contact met ons op.

  • B/S/H/: Een van de grootste en duurzaamste fabrikanten van huishoudelijke apparaten ter wereld. Samen met B/S/H trachten wij de transitie naar circulariteit te versnellen. 
  • Unilin: Fabrikant van duurzaam plaatmateriaal bestaand uit 100% herwonnen hout. Waarvan 90% postconsumerhout, aangevuld met 10% preconsumerhout afkomstig uit reststromen van de houtindustrie of dunningshout uit duurzaam bosbeheer en wegbermonderhoud.
  • Grohe: Fabrikant van duurzame watersystemen.
  • ARTE: Groenste keukenbladen fabrikant van Nederland. Het blad op de circulaire keuken van Chainable is een graniet blad van Arte, hiervoor is gekozen omdat er enerzijds gegarandeerd kan worden dat dit blad een maatschappelijk verantwoorde oorsprong heeft. Daarnaast kan graniet makkelijk gerepareerd worden om zo een levensduur van 60 jaar te garanderen. 
  • VanHoecke: Marktleider op het gebied van geleiders en scharnieren voor de keukensector. Samen met VanHoecke hebben we de dialoog gestart om nieuwe en innovatieve manieren te bedenken om geleiders een tweede of zelfs derde leven te geven.
  • HVL: Leverancier en engineering partner van kwalitatief hoogwaardige en duurzame staalproducten. We kunnen dankzij de samenwerking met HVL garanderen dat ieder component van het keukenframe volledig hergebruikt kan worden voor meer dan 60 jaar.

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

U krijgt direct onze laatste nieuwsbrief (Q1 2021) toegestuurd zodat u direct up-to-date bent over onze ontwikkelingen.

Houd uw spamfolder in de gaten!

Close Menu

Samen op weg naar 100% circulaire keukens.

Chainable

Hercules 4
5126 RK  GILZE
Nederland

T: +31 (0) 85 485 0909
E: hello@chainable.nl