Skip to main content

Een stage vinden in deze bewogen tijden is nog niet makkelijk. Het is dan ook niet gek dat ik richting het einde van de zomervakantie in 2020 nog geen stageplaats had. Een oproep op LinkedIn was het eindresultaat: ‘Wie kan mij helpen aan een stageplaats?’. Al snel had Jordy mij een bericht gestuurd en ben ik langs gegaan bij het Chainable kantoor in Gilze. Vanaf eind augustus ben ik bij Chainable aan de slag gegaan als stagiaire Marketing & Communicatie. 

Chainable was op het moment dat ik begon nog niet heel actief bezig met de social media kanalen. Er was hierdoor voor mij veel vrijheid om te bedenken hoe de diverse kanalen het beste ingezet konden worden. De eerste stap was om meer content te creëren, aan de hand van een contentkalender, voor op deze social media kanalen. Ik heb dit gedaan in de vorm van posts over actuele gebeurtenissen rondom circulariteit en de circulaire economie. Het schrijven van blogs, social media teksten, een persbericht en een whitepaper, het is allemaal voorbijgekomen. Circulariteit en Product-as-a-Service waren voor mij nieuwe begrippen. Tijdens het schrijven van de verschillende teksten ben ik mij hier steeds meer in gaan verdiepen en mijn kennis gaan verbreden. Het verbreden van mijn kennis maakte het schrijven van teksten een stuk gemakkelijker.

Om inzicht te krijgen in de statistieken heb ik elke maand een overzicht gemaakt van de meest belangrijke Google Analytics en Google Search Console statistieken. Op deze manier had ik goed zicht op het bereik van Chainable en of het bereik was gegroeid. Het bereik is in de tijd dat ik bij Chainable stage heb gelopen elke maand flink gegroeid.

De Chainable demokeuken werd in september op het kantoor geplaatst. Er werd mij gevraagd om foto’s te maken van de keuken, zodat we deze foto’s konden gebruiken op de website en social media kanalen. Hoe konden we de keuken het beste laten zien aan de buitenwereld in deze bewogen tijden? Nieuwe concepten werden bedacht en Kijkje in de keuken kwam tot leven. We hebben de teksten bedacht en de filmpjes opgenomen. Aan mij de taak om de filmpjes te monteren met een intro. Videografie was iets waar ik helemaal geen ervaring in had, maar bij Chainable kreeg ik de ruimte om dit te ontdekken.

stagiaire

Leave a Reply

Close Menu

Samen op weg naar 100% circulaire keukens.

Chainable

Hercules 4
5126 RK  GILZE
Nederland

T: +31 (0) 85 485 0909
E: hello@chainable.nl