Skip to main content

Geschreven door Hilde Ruitenberg

Een tijdje geleden vond de eerste training in onze nieuwe Chainable Academy plaats.  In deze werkplaats leren we monteurs en onderaannemers hoe onze circulaire keukens worden geïnstalleerd en hoe ze deze zelf kunnen gaan monteren. Door samen een keuken op te bouwen kunnen we onze geleerde lessen overdragen. Hoe meer mensen een Chainable keuken kunnen installeren, hoe sneller we kunnen zorgen dat er door heel Nederland wordt gekookt in een circulaire keuken! In deze blog vertellen we je meer over de Academy en de trainingen.

Kijk voor een korte impressie van de Chainable Academy naar de video hieronder:

 

Dennis van den Assem – Operational Manager Chainable

Tijdens de trainingen worden dagdelen ingericht met het opbouwen, onderhouden en demonteren van circulaire keukens. Zo kunnen we waarborgen dat bestaande (montage) processen tijdens nieuwbouw of renovatieprojecten niet verstoord worden en kan met grotere efficiëntie en een betere planning het installeren van de keukens naadloos aansluiten op de algehele planning binnen een project. Onze Circular Operations Manager Dennis vertelt hoe een training in onze Academy eruitziet:

“Aan het begin van de training nemen we de tijd om goed te vertellen hoe Chainable in elkaar zit en wat voor verandering we in de keukenwereld teweeg willen brengen. Hierbij kunnen we ook meteen uitleggen dat het installeren van onze keuken nogal anders gaat dan bij een lineaire keuken, door het frame waar we de onderdelen op bevestigen. Hierna bouwen we samen een Chainable keuken op met behulp van de montagehandleiding. Het viel onze gasten bij de eerste trainingen meteen op hoe weinig materiaal er eigenlijk nodig is om een complete keuken in elkaar te zetten! Als de keuken is opgebouwd zijn we alweer aan het eind van de training en wordt er een certificaat uitgereikt.” Aldus Dennis.

Naast het gebruik voor de trainingen wordt de Academy ook gebruikt om onze eigen medewerkers op te leiden en bij te leren als er wat verandert, bijvoorbeeld het nieuwe frame dat binnenkort gebruikt gaat worden. Het is belangrijk om kennis die de circulaire economie kan bevorderen met elkaar te delen, om zo de transitie van de lineaire naar de circulaire economie te versnellen. Zo schreef de Ellen MacArthur Foundation (EMF) dat circulaire innovaties in de gebouwde omgeving grootschaliger kunnen worden toegepast als de benodigde vaardigheden over de hele sector beschikbaar zijn (zie hier de post van de EMF). Met onze Chainable Academy zorgen we voor meer kennis over circulaire keukens in Nederland en kunnen we bovendien ons servicegebied uitbreiden. Wil je meer weten over de circulaire economie? Lees dan eens onze blog over dit onderwerp!

Benieuwd naar onze keukens of wil je zelf een bezoek brengen aan de Chainable Academy? Klik hier om contact met ons op te nemen.

#Jointhechain

Leave a Reply

Close Menu

Samen op weg naar 100% circulaire keukens.

Chainable

Hercules 4
5126 RK  GILZE
Nederland

T: +31 (0) 85 485 0909
E: hello@chainable.nl