Milieu-investeringsaftrek (MIA) aanvragen
Onze circulaire keukens komen in aanmerking voor de Milieu-Investeringsaftrek (MIA). Deze fiscale regeling is bedoeld om ondernemers te stimuleren om te investeren in duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie en documentatie om deze subsidie te kunnen aanvragen. Eerst meer lezen over de MIA? Lees onze blogpost
Klik op de knop hiernaast om het pakket met de benodigde documenten voor de MIA-aanvraag te downloaden. Hieronder lees je aan welke eisen de keuken moet voldoen en hoe wij dit aantonen met deze documenten.
Eisen aan de keuken voor de MIA
De keuken is volledig demontabel en kan zonder lijm en schroeven op- en afgebouwd worden.
Het document Product Circularity Index (Bijlage 1) toont aan dat onze keuken volledig demontabel is en een losmaakbaarheidsindex van 85% procent heeft. Daarnaast laat het document Montagehandleiding (Bijlage 2) zien dat er bij het op- en afbouwen van de keuken geen lijm of schroeven worden gebruikt.
Het plaatmateriaal van de keuken heeft een kern die volledig bestaat uit gerecycled biobased materiaal of nieuw biobased plaatmateriaal dat in de formaldehyde emissieklasse E0, NAF, ZF of E0,5 valt.
In het document Test Report Unilin (Bijlage 3) vind je de resultaten van een onderzoek naar de formaldehyde emissie van het plaatmateriaal van de Chainable keuken. Hieruit blijkt dat het plaatmateriaal in klasse E0,5 valt. In hoofdstuk 4 van het rapport zie je de formaldehyde emissie van ons plaatmateriaal: 0,052mg/m3 en 0,04ppm. De E05 norm is een halvering van de E1 norm (deze houdt in dat er maximaal 0,1ppm formaldehyde emissie mag zijn). Met 0,04ppm emissie voldoet ons plaatmateriaal dus aan deze eis.
Alle andere onderdelen, exclusief installaties en apparatuur, kunnen opnieuw worden gebruikt.
Materialen van de Chainable keuken worden altijd in de hoogst mogelijke waarde hergebruikt. Er worden geen onderdelen gestort of verbrand. De Product Circularity Index (Bijlage 1) toont de hergebruikpotentie per materiaalsoort aan.
De keuken is in de Nationale Milieudatabase (NMD) opgenomen met een categorie 1 productkaart.
Onze boven- en onderkastmodule zijn opgenomen in de Nationale Milieudatabase met een Categorie 1 Productkaart. De EPD’s (Environmental Product Declartion) die daartoe zijn opgesteld zijn terug te zien in Bijlage 4a (EPD Onderkastmodule) en Bijlage 4b (EPD Bovenkastmodule)
De keuken (exclusief installaties en apparatuur) wordt aan het einde van de gebruiksduur kosteloos teruggenomen door de fabrikant om te worden hergebruikt of gerecycled.
Om dit aan te tonen verzoeken we je de ondertekende offerte mee te sturen bij de MIA-aanvraag. Hierin wordt vermeld dat de K-a-a-S koop-terugkoop van kracht is, waarbij Chainable de keukens demonteert en meeneemt aan het einde van de gebruiksfase. Hiernaast gaat de woningbeheerder middels het Certificaat Gegarandeerde Terugkoop (Bijlage 5) akkoord met de verplichte (terug)verkoop van de keukens aan Chainable, en gaat Chainable akkoord met de met verplichte (terug)koop van de keukens.




Klaar om je aanvraag in te zenden naar de RVO? Klik op onderstaande knop om naar het aanvraagformulier te gaan!
Vergeet niet dat de aanvraag binnen drie maanden na het ondertekenen van de offerte ingediend moet worden.
