Eind jaren ’50 ging Cees al met zijn vader Cor elke zaterdag de ‘baan’ op om huis aan
huis melkproducten te verkopen. Cees zag op jonge leeftijd hoe de melkflessen
iedere week hergebruikt werden, flessen weggooien was geld weggooien.
Er is veel veranderd sinds die zaterdagen in de jaren ’50… De circulaire systemen van toen
hebben plaatsgemaakt voor de lineaire maatschappij van nu.
De consequenties worden alsmaar duidelijker.
Wereldwijd dumpen we méér dan 2 miljard ton afval per jaar.
Als oud-directeur van verschillende keukenzaken zag hij hoe het óók in deze sector de standaard is om keukens na 15 jaar als afval af te danken.
In de Nederlandse huursector alleen wordt er jaarlijks meer dan 40.000 ton aan keukenafval afgedankt.
Cor had ons voor gek verklaard. Wát een kapitaal én materiaalvernietiging.
En ook Cees is ervan overtuigd dat het anders kan.
Op het pad naar een circulaire keuken kwam hij Simon en Jordy tegen.
Simon is specialist in de Circulaire Economie en Product-as-a-Service businessmodellen.
Jordy is specialist in Industrial Ecology en Supply Chain Management.
Samen vormen zij de schakels van Chainable®.
Een circulaire keten waarin afval wordt geëlimineerd, producten en materialen
worden hergebruikt en waarde voor de gehele keten gecreëerd wordt.
In 2020 introduceren wij het eerste circulaire Kitchen-as-a-Service concept.
Speciaal ontworpen voor woningcorporaties en institutionele beleggers.
Een modulaire keuken, met minder plaatmateriaal, gemaakt van reststromen, en met energiezuinige apparaten.
Dankzij ons Kitchen-as-a-Service concept wordt hergebruik gegarandeerd en nemen wij verantwoordelijkheid voor wat we maken.
Chainable® creëert een keukenwereld zonder afval.
Het is tijd voor duurzame verandering.
Het is tijd voor een circulaire keuken.