Ons verhaal

Eind jaren ’50 ging Cees al met zijn vader Cor elke zaterdag de ‘baan’ op om huis aan
huis melkproducten te verkopen. Cees zag op jonge leeftijd hoe de melkflessen
iedere week hergebruikt werden, flessen weggooien was geld weggooien.

Er is veel veranderd sinds die zaterdagen in de jaren ’50… De circulaire systemen van toen
hebben plaatsgemaakt voor de lineaire maatschappij van nu.

De consequenties worden alsmaar duidelijker.
Wereldwijd dumpen we méér dan 2 miljard ton afval per jaar.

Als oud-directeur van verschillende keukenzaken zag hij hoe het óók in deze sector de standaard is om keukens na 15 jaar als afval af te danken.
In de Nederlandse huursector alleen wordt er jaarlijks meer dan 40.000 ton aan keukenafval afgedankt.

Cor had ons voor gek verklaard. Wát een kapitaal én materiaalvernietiging.
En ook Cees is ervan overtuigd dat het anders kan.

Op het pad naar een circulaire keuken kwam hij Simon en Jordy tegen.
Simon is specialist in de Circulaire Economie en Product-as-a-Service businessmodellen.
Jordy is specialist in Industrial Ecology en Supply Chain Management.
Samen vormen zij de schakels van Chainable®.

Een circulaire keten waarin afval wordt geëlimineerd, producten en materialen
worden hergebruikt en waarde voor de gehele keten gecreëerd wordt.

In 2020 introduceren wij het eerste circulaire Kitchen-as-a-Service concept.
Speciaal ontworpen voor woningcorporaties en institutionele beleggers.

Een modulaire keuken, met minder plaatmateriaal, gemaakt van reststromen, en met energiezuinige apparaten.
Dankzij ons Kitchen-as-a-Service concept wordt hergebruik gegarandeerd en nemen wij verantwoordelijkheid voor wat we maken.
Chainable® creëert een keukenwereld zonder afval.

Het is tijd voor duurzame verandering.
Het is tijd voor een circulaire keuken.

About - Vader Cees

Het Chainable Team

Chainable® is een jonge en snelgroeiende start-up gevestigd in Gilze, Noord-Brabant. Samen streven wij naar een circulaire wereld zonder afval. Een wereld waarin de keten gesloten is en de menselijke druk op ecosystemen is geminimaliseerd. Dit kunnen wij echter niet alleen! We zijn altijd op zoek naar talentvolle en gemotiveerde baanbrekers die ook eigenhandig de wereld willen veranderen. Ben jij zo iemand?

Kijk dan hier welke vacatures wij open hebben staan en wellicht werk jij binnenkort samen met ons aan een keukenwereld zonder afval!

Judith van der Veeken

Parttime Proces Engineer

Judith is afgestudeerd als Technisch bedrijfskundige. Haar afstudeerstage heeft Judith bij Chainable uitgevoerd, waarin ze het assemblage proces binnen Chainable in kaart heeft gebracht.

Cees van Nispen

Co-founder & CCO

Cees is al jarenlang actief in de keukenbranche, voorheen als directeur van Almanova te Oisterwijk, en nu als bedenker en oprichter van Chainable. Direct marketing, een strakke organisatie en discipline op de werkvloer vormden de basis van zijn organisatie. Zijn kracht ligt in het enthousiasmeren en verbinden van personen en bedrijven.

Storm

Snuffelstage

Storm is onze eeuwige snuffel stagiair. De altijd vrolijke Storm zorgt voor de sfeer op het Chainable kantoor.

Jules Prince

Lease specialist

Als mede-eigenaar van Finance Bizniz heeft Jules ervaring als financierings-, lease- en verzekeringsbemiddelaar gericht op woningverbetering. Jules is gespecialiseerd in het verschaffen van lease contracten in zowel de B2B als de B2C markt. Vanuit zijn ervaring als financieel adviseur versterkt Jules het Chainable team omtrent de lease zaken.

Julia Boesenach

Sustainable Growth Officer

Julia Boesenach is opgegroeid in de omgeving van Den Haag. Tijdens haar studie Industrieel Product Ontwerpen in Rotterdam heeft ze haar creatieve en oplossingsgerichte houding ontwikkeld. Ze is vervolgens verhuisd naar Nijmegen voor de master Circulaire Economie, waar ze als veranderkundige een organisatie heeft geholpen in de transitie naar toekomstbestendig en duurzaam ondernemen. Bij Chainable werkt Julia met haar hart voor circulariteit en ruimdenkende blik mee aan de duurzame groei van Chainable.

Yente Dielis

Administratie

'Yente studeert International Business Administration aan Tilburg University. Om een positieve bijdrage te leveren aan de circulaire economie en hierover te leren, is ze als werkstudent begonnen bij Chainable en ondersteunt ze administratieve zaken.'

Yannick van ’t Westeinde

Circular Business Developer

Yannick van ’t Westeinde, 27 jaar oud en geboren op het oudste stukje Nederland (Zeeland). Voor zijn studie International Marketing & Management is hij naar Tilburg verhuisd en hier heeft hij zijn interesse in strategische marketing en duurzaamheid uitgebreid. Bij Chainable is Yannick Circulaire Business Developer en houdt zich vooral bezig met de marketing en sales. Met een marketing en sales achtergrond in zowel B2B als B2C markten, en in branches die uiteenlopen van telecom en de tuinbranche tot aan consumenten sportartikelen, hoopt Yannick inzichten vanuit een breed perspectief te kunnen bieden aan de circulaire ontwikkeling en groei van Chainable.

Jade Cohen Tervaert

Circular Engineer

Ik ben Jade Cohen Tervaert, geboren in Rotterdam, maar opgegroeid op de Veluwe en Betuwe in Gelderland. Vanaf kinds af aan heb ik altijd een sterke connectie gehad de natuur. Ik ben Werktuigbouwkunde gaan studeren om vanuit een technisch perspectief te kunnen werken aan veranderingen en verbeteringen van onze sociale en maatschappelijke relatie met onze natuurlijke omgeving. Daarbij heb ik grote interesse in het creëren van technische oplossingen vanuit een circulair oogpunt dat verschillende vakgebieden verbindt op een integrale wijze. Bij Chainable breng ik de circulariteit van onze keukens naar een nieuw niveau!

Simon Rombouts

Co-founder & CEO

Simon is een gemotiveerde en oplossingsgerichte adviseur en ondernemer, met een focus op duurzaamheid, innovatie- en managementsystemen. Hij is afgestudeerd als MSc. in Sustainable Business & Innovation aan de Universiteit Utrecht. Simon is gespecialiseerd in de circulaire economie en ‘as-a-service’ businessmodellen.

Suzanne Schneiders

Parttime grafisch - communicatie medewerker

Voor haar afstudeeronderzoek voor de studie Communicatie heeft Suzanne onderzocht hoe Chainable de boodschap van circulariteit en kwaliteit in keukens kan vertalen naar verschillende doelgroepen.

Bram Zimmerman

Lease specialist

Als mede-eigenaar van Finance Bizniz heeft Bram ervaring als financierings-, lease- en verzekeringsbemiddelaar gericht op woningverbetering. Bram is gespecialiseerd in het verschaffen van lease contracten in zowel de B2B als de B2C markt. Vanuit zijn ervaring als financieel adviseur versterkt Bram het Chainable team omtrent de lease zaken.

Jordy van Osch

Co-founder & CTO

Jordy heeft een passie voor duurzaamheid en ondernemerschap. Gespecialiseerd in Life Cycle Analysis, Industrial Ecology en Supply Chain management. Hij heeft een master in Sustainable Technology behaald aan het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm. Jordy is onder andere verantwoordelijk voor de productontwikkeling van Chainable.